Dagindeling

Iedere groep heeft een duidelijke dagindeling en vaste rituelen, hiermee willen wij uw kind heel snel houvast en vertrouwen geven. Deze dagindeling is een richtlijn en volgt de natuurlijke behoefte van kinderen om te eten, slapen en spelen. Baby’s volgen hun eigen ritme.

Dagindeling

Iedere groep heeft een duidelijke dagindeling en vaste rituelen, hiermee willen wij uw kind heel snel houvast en vertrouwen geven. Deze dagindeling is een richtlijn en volgt de natuurlijke behoefte van kinderen om te eten, slapen en spelen. Baby’s volgen hun eigen ritme.

Vanaf 07.45 - tot 09.30 uur
U komt uw kind brengen. Tijd voor koffie, thee en een gesprekje. Hierin wordt door de ouders de overdrachtsinformatie gegeven over het kind: Hoe is bijvoorbeeld de nacht verlopen? Hoe voelt het kind zich? Waardevolle informatie om de dag goed te beginnen.

09.30 uur
De groepen bieden op dit moment vers fruit aan. Na dit gezamenlijke moment, waarin de interactie tussen kinderen en medewerksters wordt gestimuleerd, kan het kind uit een activiteit kiezen. Dit kan zowel binnen als buiten plaatsvinden. Op de baby groepen eten de kinderen standaard s middags fruit.

11.30 uur
Na het handen wassen gaan de kinderen samen met de medewerksters een broodje (bruin) met soep of een warme maaltijd eten. Ook hier hanteren wij een vegetarisch beleid.

12.00 – 15.00 uur
De jongste kinderen gaan slapen. Oudere peuters die wakker blijven kunnen kiezen uit verschillende activiteiten.

15.00 uur
Tijd voor cracker of een versnapering. Bij elke maaltijd (en ook tussendoor) wordt er drinken aangeboden, zoals melk, diksap, water en of yoghurtdrank. Daarna kan uw kind buitenspelen of meedoen met een gezamenlijke activiteit.

16.00 uur
U kunt uw kind vanaf dit tijdstip ophalen en u ontvangt dan de overdracht van de medewerkster over hoe de dag is verlopen. De ontwikkeling van uw kind staat hierbij centraal.

16.45 uur
Een moment van rust met een liedje of een boekje. Rond dit tijdstip krijgen de kinderen ook een knabbel aangeboden en iets te drinken. Een rustmoment waarbij de kinderen bijvoorbeeld gaan puzzelen of lego bouwen.

18.30
De Kinderdagverblijven van Bambini sluiten iedere dag om 18:30 uur.

Baby’s

Baby’s hebben een eigen slaap- en eetritme en daarom hun eigen dagindeling. Het kinderdagverblijf verzorgt de voeding en verstrekt de luiers. Er wordt in overleg met de ouders een voedingsschema gehanteerd. Het is ook mogelijk om op het kinderdagverblijf borstvoeding te geven. Ook kunt u afgekolfde melk meegeven. Echter, verzoeken wij u wel dat in gekoeld/bevroren toestand mee te geven.

Wij maken gebruik van Hero (Nutrilon) 1 startmelk, Hero (Nutrilon) 2 opvolgmelk, Friso 1 startmelk, Friso 2 opvolgmelk. Wij hebben granenpap en rijstebloem alles wat daarbuiten valt word verstaan onder (dieetvoeding) en dient van huis meegenomen te worden.

Het ritme van de baby’s bepaalt de dag. De pedagogisch medewerkers volgen het kind. Er worden (individuele) activiteiten met het kind gedaan als het kind wakker is, verschoond en gegeten heeft.

Slapen en rusten

Kinderen slapen in de daarvoor bestemde slaapkamer. Kinderen vanaf 2 jaar mogen op een stretcher even rusten. Vanaf 2-3 jaar bouwen we de slaapuren, in overleg met de ouder, af.

Kinderen slapen op vaste bedden. We hebben een slaapprotocol om alles zo rustig en veilig mogelijk te laten verlopen.