Voeding en slapen

Wij verzorgen dagelijks voor uw kind een warme vegatarisch maaltijd. Eet uw kind bij ons dan zorgen wij voor een gezonde, gevarieerde maaltijd.

Voeding en slapen

Voeding

De kinderen en leidsters op Bambini eten en drinken:

  • Vers fruit
  • Warme (vegetarische) maaltijd
  • Bruin brood: de 1e boterham hartig beleg, de 2e zoet en de 3e (voor wie zover komt) is weer hartig
  • Soepstengels, rijstwafels, crackers, ontbijtkoek, liga en biscuit
  • Diverse soorten babyvoeding (Nutrilon 1, Nutrilon 2, Hero 1, Hero 2, granenpap en rijstebloem)
  • Water en thee
  • Diksap en halfvolle melk

De kinderen krijgen geen vlees, Bambini hanteert een vegetarisch beleid. Wel wordt er gebruik gemaakt van vlees vervangers en vis, mits hiervoor toestemming is verleend door de ouders.

Wij verzorgen dagelijks voor uw kind een warme vegatarisch maaltijd. Eet uw kind bij ons dan zorgen wij voor een gezonde, gevarieerde maaltijd. Iedere dag kunt u op ons bord lezen wat er voor de gehele week op het menu staat. Meestal zal dat bestaan uit een gerecht met vis of een vegetarisch gerecht met altijd verse groenten en aardappeltjes, rijst of pasta. Varkensvlees, schaal- en schelpdieren worden niet geserveerd bij Bambini. Vanzelfsprekend houden we rekening met specifieke dieetwensen.

Voor de maaltijden worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Slapen

Alle kinderen hebben hun eigen plekje in een stapelbed. De baby’s slapen boven in een slaapzakje. We laten de kinderen in principe nooit huilen, ook niet bij het slapen gaan. Bij nieuwe kinderen wordt rekening gehouden met de tijden van de thuissituatie en langzaam worden de tijden verschoven naar die van het kinderdagverblijf.

Verzorging

De kinderen worden na elke maaltijd verschoond en naar behoeven. U hoeft niet zelf voor luiers te zorgen, deze zijn inbegrepen.