Dagindeling - Naschoolse opvang Bambini Kids

Dagindeling Buitenschoolse opvang

14:00 tot 15:30 (en op woensdag vanaf 11.00 uur)

De kinderen worden van school gehaald door de leidsters van Bambini, wij proberen zoveel mogelijk om dezelfde leidsters naar dezelfde school te sturen, dit zodat het herkenbaar is voor de kinderen en de leraren op school.

De kinderen worden vervoerd in de auto’s van Bambini in deze auto’s zijn stoelverhogers aanwezig voor de kinderen die deze nodig hebben.

Er word extra gelet op het dragen van de gordels en dit word ook goed gecontroleerd voor vertrek.

Bij binnenkomst op de BSO kunnen de kinderen hun jassen en tassen opbergen in een door Bambini beschikbaar gestelde luizentas. Daarnaast kunnen de kinderen hun schoenen uit doen en plaatsen op de daarvoor bestemde plaatsen.
Vervolgens kunnen de kinderen naar de wc om hun handen te wassen, want wij willen graag samen met de kinderen een verse en dus ook schone start maken.
Nu kunnen de kinderen naar hun groepen en hebben ze een vrij spelmoment tot alle kinderen aanwezig zijn in het pand.

15:30 en 15:45

De kinderen wordt gevraagd om op te ruimen en er word nogmaals gevraagd of ze hun handen hebben gewassen daarna mogen ze plaats nemen aan hun tafel.

15:45 tot 16:15

In deze tijd krijgen de kinderen een vegetarische warme maaltijd. Deze wordt dagelijks met verse groente bereid in eigen keuken. Wij proberen elke week een nieuw weekmenu samen te stellen met veel variatie. De maaltijd word dagelijks afgesloten met een portie vers fruit.

Na de maaltijd kunnen de kinderen hun handen wassen en plaatsnemen in de huiskamer.

16:15 tot 16:30

In de huiskamer nemen wij dan de belangrijke dingen met de kinderen door en worden er eventueel verjaardagen gevierd.
Daarna word er gekeken of de kinderen buiten kunnen en willen spelen.
Als dit het geval is word de kinderen verzocht om hun spullen aan te trekken en te pakken. En een schoon geel veiligheidshesje aan te trekken.

16:30 tot 18:00

Dit is de periode waar in de kinderen kunnen kiezen wat ze gaan doen. De kinderen mogen met een van de vele andere dingen spelen in het pand. Zoals op het toneel of met de voetbaltafel of op een van de computers.
Een maal in de week hebben wij een bioscoop dag dit is elke week een andere dag waarbij de kinderen ervoor kunnen kiezen om in de bioscoop een film te gaan kijken.
Op de BSO bestaat er ook de mogelijkheid voor de kinderen om hun huiswerk te maken en dan eventueel onder begeleiding. Als ouder kunt u dit dan ook aangeven bij een van de leidsters.

18:00 tot 18:30

De kinderen word gevraagd om op te ruimen en gaan een rustig spelletje aan tafel doen tot ze worden opgehaald.

Dag indeling in de vakanties en op studie dagen.

De BSO is elke vakantie geopend wel wordt u van te voren gevraagd of u kind aanwezig is in de vakantie d.m.v. een invul lijst.
Op studie dagen van school zijn wij alleen geopend als er zich 5 kinderen of meer opgegeven hebben voor die dag.

In de vakanties en op studiedagen zijn wij geopend (vanaf 5 kinderen of meer) vanaf 08:30 tot 18:30 en handhaven wij de dagindeling van het kinderdagverblijf.

Tijdens de vakanties hebben wij dagelijks een thema dag of een uitstapje zoals bv. artis of raceplanet. Hiervoor worden geen extra kosten berekend voor uw kind. Alle uitstapjes en kosten zijn voor rekening van de BSO en zullen niet op u verhaald worden.